home

Aktiviteter

 

Opplev sommeridyll på Telemarkkysten

Telemarkkysten med hundrevis av øyer og sjær er en fantastisk opplevelse. Det vrimler av perler, trange sund, badeplasser og lune havner.

 

 

Kragerø er perlen blandt kystbyene

 

Det spesielle lyset, den vakre nature, båter bading, skjæregården og trange gater med et yrende folkeliv er det hva mange forbinder med Krageø. Her finner du små spesialforretninger, puber og restauranter for enhver smak. Sjarmerende trehus med velstelte hager. Midt i byen ligger Theodor Kittelsens barndomshjem. Et annet sted står en statue av Edvard Munch, passert der han malte det verdensberømte bildet ”Solen”.

 

www.visitkragero.no

 

 

Gea  Norvegica  Geopark

 

En europeisk Geopark er et område som viser en viktig del av Europas geologi. I Telemark har vi Skandinavias eneste UNESCO godkjente geopark som strekker seg fra kysten og opp til Ulefoss og Lunde.

 

www.geanor.no

 

 

Med kano i Kragerø

 

I Kjølebrønd ligger det flotte friområdet Ramsdalen. Elver og vann ligger til rette for korte dagsturer og lengre turer med overnatting. Teltplasser finner du langs vannkanten.

 

www.visitkragerø.no

 

 

Rullesteinsøya Jomfruland

 

Er et populært utfartssted som inngår i Geo Norvegica Geopark. Øya kan nås med ferge fra Kragerø, og ta gjerne med sykkelen. På Jomfruland så vel som på Skatøy er det et stort tilbud av konserter, kunstutstillinger og andre arrangementer.

 

www.geanor.no 

www.fjordbat.no

 

 

Kragerø Golfbane/Spa

 

På Stabbestad, omgitt av skog ligger Kragerø Golfbane, en av Norges mest særegne 18 hulls baner. Det er av internasjonal standart og ligger høyt og fritt, og har gode klimatiske forhold. Banen ligger ved Quality Spa &Resort Kragerø, et av Skandinavias flotteste spa resort.

 

www.kragerosparesort.no

 

 

Svabergfiske

 

Langesundbukta har et godt rykte internasjonalt når det gjelder havfiske. Her er stort antall fiskearter. Godt makrellfiske om sommeren og utover høsten.

 

www.visitgrenland.no

 

 

Naturopplevelser i Fjell-Telemark og andre aktiviteter

Gaustatoppen

 

Som mange mener er Norges vakreste fjell, rager majestetisk Rjukan med sine 1883 m.o.h. Du kan nyte den fantastiske utsikten som favner over mer enn 1/6 del av Norge. Turisthytte på toppen med servering.

 

www.visitRjukan.no

 

 

Elgsafari på Rauland

 

Bli med guide og sjåfør på en spennende elgsafari med  minibuss i skumringen. Påmelding til Rauland Turistkontor.

 

www.visitrauland.no

 

 

Kanopadling på Farris

En utsøkt naturopplevelse. Leie av kano inkludert årer og vester fra Auren Urtegård

 

www.auen-urtegard.no

 

 

Himalaya Park, Skien

 

Norges største utendørs klatrepark.74 klatrestrekninger fordelt på 6 løyper som passer både for barn og voksne.

 

www.himalayapark.no

 

 

Henrik Ibsen Museum,Skien

 

Lek og lær om Ibsens liv og diktning. Museet er tilpasset barn med egne barneaktiviteter.

 

www.telemarks.museum.no

 

 

Middelalderskirkene i midt-Telemark

 

Bø gamle kirke, Nes og Sauherad kirker og Romnes kirke ved Ulefoss er datert til perioden 1150-1180 og er særegne og vakre på hver sin måte.

 

www.boitelemark.no

 

 

Telemarkskanalen

 

”Kansje den fineste vannveien i Europa!” Det tyske båtbladet ”Boote”
Telemarkskanalen – en spektakulær vannvei. Gjennom rolige lanskap og under stupbratte fjell, gjennom trange juv og over åpne sjøer tar kanalen deg fra kysten og helt inn til foten av fjellheimen.

 

www.telemarkskanalen.no

 

 

Strikkhopp, Rjukan

 

Ta utfordringer – et strikkhopp fra hengebroen på Vemok,84 meter ned.

 

www.telemark-opplevelser.no

 

 

Bø Sommarland

 

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. I Bø Sommarland kan store og små boltre seg i et eldorado av vannaktiviteter i trygge og trivelige omgivelser.

 

www.sommarland.no

 

 

Skien fritidspark

 

Bade, klatre, frisbeegolf, tennis, beachvolley, aktiviteter for store og små. Bli kjent med alle mulighetene og hvordan du også kan overnatte midt i vårt fantastiske akivitetsområde.

 

www.skienfritidspark.no

 

 

vlag