home

Activiteiten en Bezienswaardigheden

 

Beleef de zomer aan de kust van Telemarken

 

De kust van Telemarken kent honderden eilandjes en is een fantastische ervaring. De kustlijn kent vele havens, rustige plekjes om te zwemmen en schitterende uitzichtpunten.

 

Kragerø is de parel van de kustplaatsen

 

Het speciale licht, de mooie natuur, boten, zwemmen, de vele nauwe straatjes met de levendige atmosfeer zijn de eigenschappen die je kan vinden in Kragerø. Kragerø kent vele kleine en gezellige winkeltjes, bar en restauranten. Voor ieder wat wils! De charmante houten huisjes met miniscule tuintjes zijn een mooie bezienswaardigheid. In het centrum bevindt zich het ’Theodor Kittelsen Childhood home’ en een beeldwerk van de befaamde kunstenaar Edvard Munch die het wereldbekende doek ”The Sun” heeft geschilderd.

 

www.visitkragero.no

 

 

Gea Norvegica Geopark

 

Het park toont een belangrijk deel van de europese geologie. In Telemarken hebben we het enige UNESCO goedgekeurde Geopark van Scandanavie.

 

www.geanor.no

 

 

Met een kano van Kragerø genieten

 

In Kjølebrønd ligt het mooie Ramsdalen gebied. Dit gebied met zijn vele meeren en rivieren is ideaal voor korte of lange tochten. Ook zijn er voldoende kampeermogelijkheden te vinden.

 

www.visitkragerø.no

 

 

Rolling stone eiland Jomfruland

 

Dit eiland is een populaire bestemming binnen het Geo Norwegica Geopark. Het is te bereiken via een veerpond vanuit Kragerø en is autovrij. Op Jomfruland, en ook Skatøy, worden veel concerten en exposities georganiseerd tijdens de zomer.

 

www.geanor.no

 

 

Kragerø Golf/Spa

 

In Stabbestad, een bosrijke omgeving, vind u Kragerø Golf Resort. Dit is een bijzonder Resort met een unieke 18-holes golf court en een geweldige ligging aan de mooie kustlijn.

 

www.kragerosparesort.no

 

 

Svaberg Fishing

 

Langesund heeft een goede internationale reputatie als het om vismogelijkheden gaat. Het visbestand groot en divers. Met name makreel vissen in de zomer is ongekend.

 

www.visitgrenland.no

 

 

Telemark kanaal

 

Wellicht de mooiste waterweg van Europa! Deze brengt u vanaf de kustlijn door het vredige landschap naar de voet van de bergen.

 

www.telemarkskanalen.no

 

 

En nog veel meer.....

 

Gaustatoppen in Rjukan 

www.visitRjukan.no

Eland safari in Rauland

www.visitrauland.no

Kano varen in Farris

www.auen-urtegard.no

Henrik Ibsen Museum 

www.telemark.museum.no

Middeleeuwse kerken

www.boitelemark.no

Bø Sommerland   

www.sommarland.no

Skien leisure park 

www.skienfritidspark.no

 

 

vlag